Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rade Šerbedžija u Zagrebu predstavio knjigu “Poslije kiše”

rade

Glumac, pjesnik i glazbenik Rade Šerbedžija predstavio je u Zagrebu knjigu autobiografskih zapisa “Poslije kiše”, koja je najavljena kao iskrena emocionalna i profesionalna geografija života tog velikog umjetnika, u kojoj strastveno i bez fige u džepu progovara o ljudima, gradovima, svjetovima, umjetnosti, idealima i uspomenama i, iznad svega, o ljubavi
Riječ je o drugoj knjizi autobiografskih zapisa tog svjetski poznatog kazališnog i filmskog glumca, nakon knjige “Do posljednjeg daha” (2005.), koju je objavio dok je živio u SAD-u. Objavljena je u izdanju nakladnika Hena com, u nepuna dva mjeseca od objave već je doživjela tri izdanja, a o njoj je s autorom u Dvorani Mueller Kina Europe razgovarao književnik Miljenko Jergović.

Istaknuo je kako je riječ o memoarskoj knjizi duhovitih, zabavnih i gorkih zapisa u kojoj Šerbedžija opisuje neke važne događaje, važne marginalije iz svojeg života, ali ne kronološkim slijedom, već slijedeći neki svoj unutarnji red.

“To nije kronološki organizirana knjiga, događaji se ne redaju onako kako su se u stvarnosti dogodili, već po nekom asocijativnom i sudbinskom nizu, koji je daleko točniji od onoga kronološkog”, rekao je Jergović.

Posebno se osvrnuo na njezin kraj, gdje Šerbedžija opisuje jednu dužu epizodu koja se tiče njegova oca koji se zvao Danilo i koji je doživio 103 godine, a izrazito se protivio tome da Rade upiše glumu i nikada nije pogledao niti jednu njegovu predstavu ili film.