Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kandidat za Predsjedništvo BiH iz RS-a

Mijatović: Idem 11. jula u Potočare, a režim će me nazvati “halal Srbinom”

Prvi put u postdejtonskoj Bosni i Hercegovini u Banja Luci obilježen Dan državnosti BiH
25.10.2021., Banjalucki velesajam, Banja Luka (BiH) – Prvi put u postdejtonskoj Bosni i Hercegovini u Banja Luci obiljezen je Dan drzavnosti BiH, a organizator svecane akademije bila je stranka SDP i njen potpredsjednik Vojin Mijatovic. Svecana Akademija povodom Dana drzavnosti BiH i 78. godisnjica zasjedanja ZAVNOBIH-a odrzana je na banjaluckom Velesajmu a njoj je prisustvovalo preko 500 gostiju iz cijele BiH. Prisutnima su se, izmedju ostalih, obratili slavni akademik profesor Slavo Kukic, domacin Vojin Mijatovic, potpredsjednik SDP BiH, i Nermin Niksic, predsjednik SDP BiH. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Mijatović je istakao da je biti u Srebrenici 11. jula civilizacijska norma te da je godišnjica genocida zajednička rana svih u BiH

SDP-ov kandidat za člana Predsjedništva BiH iz entiteta Republika Srpska Vojin Mijatović najavio je da će se 11. jula, kada se obilježava godišnjica genocida u Srebrenici sa delegacijom svoje stranke još jednom pokloniti žrtvama.

Mijatović je istakao da je biti u Srebrenici 11. jula civilizacijska norma te da je godišnjica genocida zajednička rana svih u BiH.

“Život je pun izbora i tako svako od nas bira svoj put. Svi oni koji za radi dobijanja glasova stoje na pogrešnoj strani ne zaslužuju ništa sem prezira. U ponedjeljak sam u Srebrenici sa delegacijom SDP BiH Banja Luka, poklonit ćemo se još jednom žrtvama genocida”, naglasio je Mijatović.

Ističe kako će zbog svoje odluke da ponovno prisustvuje obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici biti “izdajnik, halal Srbin, izrod” te da će ga tako okarakterizirati “režim i režimska opozicija”.

“Uz sve te vaše uvrede ponosan sam i na sebe i sve svoje ljude iz organizacije jer upravo Srebrenica koja je naša zajednička rana pravi jasno razliku između nas i vas! Vječni pomen srebreničkim žrtvama, da se više nikada nikome ne ponovi”, istakao je Mijatović.