Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno!

Nakon zahtjeva sindikata Vlada FBiH dala zeleno svjetlo za smjenu kompletnog rukovodstva EPBiH

vlada fbih
FOTO: Fena

Zenički su rudari prekinuli proizvodnju 26. jula, nakon što je istekao zadnji rok za isplatu junske plaće te naknade za topli obrok za maj

Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici je dala saglasnost za smjenu generalnog direktora Elektroprivrede Bosne i Hercegovine (EPBiH) Admira Andelije i kompletnog rukovodstva.

Vlada je dala saglasnost Nadzornom odboru EPBiH za smjenu generalnog direktora, potvrđeno je iz Vlade Federacije BiH. Kako su naveli, data je i saglasnost da Sanel Buljubašić bude imenovan za novog direktora Elektroprivrede BiH.

Podsjetimo, Upravni odbor Saveza samostalnih sindikata radnika rudnika Federacije Bosne i Hercegovine danas je, zbog situacije u Rudniku mrkog uglja Zenica, uputio federalnom premijeru Nerminu Nikšiću zahtjev za hitnom smjenom Uprave Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo.

Zenički su rudari prekinuli proizvodnju 26. jula, nakon što je istekao zadnji rok za isplatu junske plaće te naknade za topli obrok za maj.

JP EPBiH, ni nakon urgencije Vlade FBiH, nije postupila po odredbama Sporazuma, koji su sindikalci 3. jula potpisali s Upravom RMU Zenica, a po instrukcijama i smjernicama iz JP EPBiH.