Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Navijači PSV-a pravili nerede u Madridu, privedeno šest osoba

CdmiWWsWAAA6qQW

Navijači holandskog fudbalskog tima PSV sinoć su nakon utakmice Lige prvaka u centru glavnog grada Španije Madrida izazvali nerede zbog kojih je policija privela najmanje šest osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Atletico Madrid je boljim izvođenjem jedanaesteraca u meču protiv PSV-a sinoć izborio prolaz u četvrtinu finala Lige prvaka, a nakon utakmice gostujući navijači su izazvali nerede u centru Madrida.

Holandski navijači su sinoć poslije ponoći vrijeđali i fizički nasrtali na prolaznike, a policija je zbog remećenja javnog reda i mira privela najmanje šest osoba koje su tokom noći zadržane u pritvoru.

U saopćenju madridske policije se navodi da su nerede izazvali navijači gostujućeg tima koji nisu imali karte za utakmicu, već su meč pratili u madridskim barovima, a nakon meča izašli na ulice.

Uporedo s tim, ured guvernera Madrida je osudio čin holandskih navijača koji su jučer prije utakmice vrijeđali jednog prosjaka na Centralnom trgu glavnog grada Španije.

Guverner Asuncion Dancuausa je kazao da je takav napad i ponižavanje beskućnika neprihvatljiv i gnusan čin koji narušava fudbal i sport uopće.