Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Komisija za vanjske poslove

Parlamentarci iz RS-a bojkotovali Komisiju, kolege iz FBiH spasile velike grantove i za RS

zgrada institucija BiH AA (1)

Radi se o investicionim projektima vodosnabdijevanja u Gradu Zvorniku i završetka prekograničnog mosta u Gradišci

Na Komisiji za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH prisutni parlamentarci koji su članovi komisije odobrili su dva međunarodna sporazuma (više milionska grant sredstva, bezpovratna), čiju korist će imati i građani entiteta Republika Srpska. Zastupnici stranaka iz RS su i ovu komisiju bojkotovali i nisu došli.

Piše: A. DUČIĆ

-Radi se o investicionim projektima vodosnabdijevanja u Gradu Zvorniku i završetka prekograničnog mosta u Gradišci. Nismo htjeli da se njihova politička neodgovornost prelama preko leđa građana i zato ovo nismo zaustavljali jer je korisno za ljude koji žive u entitetu. Ovo je primjer političke neodgovornosti. – napisao je zastupnik DF-a Dženan Đonlagić.

O sjednici Komisije je izvijestio i zastupnik SDP-a Saša Magazinović.

– Kolege iz RS nisu bili na sjednici. Mi koji smo bili nismo htjeli politiku prelamati preko leđa građaana i podržali smo jednoglasno – rekao je Magazinović.

Inače, danas se održava i sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH. Prema najavama lidera pojedinih političkih stranaka iz Republike Srpske, poslanici iz tog entiteta neće učestvovati u radu Predstavničkog doma državnog parlamenta.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kazao je ranije kako na sjednicu “neće niko ići od Srba“, te da postoji jasan politički stav, dok je predsjednik SDS-a Mirko Šarović, komentirajući tu izjavu, naveo da ne postoji nikakav zajednički formalni dogovor parlamentarnih stranaka iz RS oko neučestvovanja na zajedanju PSBiH.