Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pritvor šestorici osumnjičenih za neovlašteni promet droge

tuzla-droga-hapšenje

Zbog sumnje da je organizovao grupu za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet droga, Kantonalni sud u Tuzli odredio je jednomjesečni pritvor za Edina Omerčičevića (39), Husejina Omerčičevića (23), Adnana Halilovića (27), Nermina Fazlića (39) iz Gračanice i Hasana Omerovića (49) iz Srebrenika, a u pritvoru ostaje i Mersed Mustafić (37) iz Gračanice, saopćili su iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, prenosi Anadolu Agency (AA).

˝Postoji osnovana sumnja da je Edin Omerčičević organizirao grupu, u kojoj su bile i ostale osumnjičene osobe, te da je u periodu od početka februara do 14. jula 2015. godine za grupu nabavljao opojne droge marihuana i amfetamin. Članovi grupe su od Omerčičevića preuzimali drogu, vagali je, prepakivali i prodavali većem broju osoba na području Gračanice i drugih mjesta u Tuzlanskom kantonu i dijelili zaradu od prodaje. Općinski sud Gračanica je prihvatio prijedlog Tužilaštva i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora i za Mustafića, koji je osumnjičen da je u ovom periodu počinio isto krivično djelo, odnosno da je nabavljao i većem broju konzumenata prodavao opojnu drogu amfetamin˝, naveli su u Tužilaštvu.

Podsjećamo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) u utorak su izvršili pretres objekata na određenom broju lokacija u Gračanici i drugim mjestima u Tuzlanskom kantonu.

˝Prilikom pretresa su osumnjičeni lišeni slobode, izvršena je kriminalistička obrada, te su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene u prostorijama Tužilaštva˝, saopćili su iz Tužilaštva.

Prema informacijama iz MUP-a TK, u Gračanici, Gradačcu i Lukavcu od februara je izvršen veći broj pretresa i uhapšeno je 35 osoba, a Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona proslijeđeno je 30 izvještaja o učinjenom krivičnom djelu, dok je dvjema osobama određena mjera jednomjesečnog pritvora.