Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svjedočenje Alise Mutap: Sjećam se samo Dženanovog trzaja glavom

sudjenje-za-ubostvo-memica
Arhivska fotografija

Alisa Mutap, jedini svjedok događaja u kojem je Dženan Memić preminuo, danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu ostala kod svog ranije datog iskaza da se, zapravo, ne sjeća šta se dogodila u Velikoj aleji u februaru ove godine.

Kako je posvjedočila pred Vijećem, kojim presjedava Igor Todorović, i punom sudnicom, taj dan se sa Dženanom našla u devet sati ispred Policijske stanice na Ilidži. Nakon što su se vozili gradom, na kraju su se dogovorili da prošetaju Velikom alejom na Ilidži.

– Izašli smo iz auta. Šetali smo. On je išao sa moje lijeve strane. U jednom trenutku sam se okrenula prema njemu da ga nešto pitam i tada je trznuo glavom kao da je nešto ugledao. U tom trenutku sam izgubila svijest i više se ničega ne sjećam – rekla je Mutap.

Ona je ispričala kako je sutradan razgovarala sa roditeljima u popodnevnim satima te da su joj oni tada rekli da je policajcima rekla da ih je udario auto zelene boje.

– Dva dana kasnije sjetila sam se scene, polusvjesnog stanja, kada sam vidjela neku osobu prljavog lica i razbarušene kose i vozilo tamnozelene boje koje se udaljava – dodala je Mutap.

Građani traže pravdu za Dženana Memića: Ubistvo, a ne saobraćajna nesreća