Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Natron-Hayatu energetska dozvola za postrojenje “TG 4”

natron hayat

Vlada Federacije BiH dala je prethodnu suglasnost Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije u postupku izdavanja energetske dozvole gospodarskom društvu Natron-Hayat d.o.o Maglaj.

Riječ o dozvoli za izgradnju kogeneracijskog postrojenja na biomasu “TG 4”, instalirane snage 35 MWh i predviđene godišnje proizvodnje 30.000 MWh toplinske energije i 64.152,00 MW sati električne energije, čija je gradnja planirana u ovoj općini, priopćili su iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH nakon današnje sjednice u Mostaru.

U priopćenju se navodi kako Natron-Hayat u procesu proizvodnje celuloze i papira kao sirovinu koristi drvo jele, smrče i bora, s kojeg prethodno moraju biti odstranjeni kora i iverje te da postupkom odkoravanja nastaju znatne količine kore i iverja koje mogu poslužiti kao gorivo u kogeneracijskom postrojenju.

Ova goriva će biti miksana u odgovarajućem odnosu i koristiti se u parnom kotlu na biomasu, koji će proizvoditi paru visokog tlaka koja će biti korištena u turbogeneratoru za proizvodnju električne energije, stoji u priopćenju.