Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA prvaci pred ispadanjem, Oklahomu jedna pobjeda vodi u veliko finale

160525021653-russell-westbrook-nba-playoffs-golden-state-warriors-at-oklahoma-city-thunder.1000×563
Foto: NBA.com

Oklahoma je uvjerljivo pobijedila Golden State (118:94) i povela 3:1 u finalu Istočne konferencije NBA. Za prolazak u veliko finale potrebna im je još samo jedna pobjeda protiv aktuelnih prvaka, koji su ove sezone srušili rekord pobjeda u regularnom dijelu i bili uvjerljivi favoriti za odbranu naslova.

Sada Oklahoma njih može definitivno srušiti sutra u Oaklandu.

Naravno, Thundersi su odlična ekipa, a Westbrook, Durant, Ibaka sjajni igrači, ali niko nije očekivao da će u doigravanju ovako razbijati Warriorse koji su ove sezone nadmašili legendarne Jordanove Bullse.

Ali, bilo je to u regularnoj sezoni, dok su u doigravanju počeli postavljati negativne rekorde, pa su tako ovim porazom prvi put ove sezone došli do dvije uzastopne izgubljene utakmice, dok su im ti porazi prvi zaredom u playoffu s više od 20 koševa razlike nakon 1972.

Na ovom susretu sve je bilo gotovo već na poluvremenu, kada su domaćini vodili 72:53, čime su uspjeli ono što su prije njih napravili samo Lakersi 1987., do sinoć jedina ekipa koja je u dvije uzastopne utakmice play-offa, na poluvremenu postigla 72 ili više koševa.

Oklahomu je do velike pobjede predvodio Westbrook s triple double učinkom, 18. u karijeri i prvim u u ovom play-offu (36 koševa, po 11 skokova i asistencija), ali u ekipi sa čak šest igrača koji su postigli dvocifreni broj koševa bilo je niz raspoloženih: Durant s 26 koševa, 11 skokova i tri blokade, zatim Robersons učinkom karijere 17 koševa i 12 skokova, pa Ibaka sa 17 koševa i 7 skokova…

S druge strane, kod Golden Statea na razini prilike bio je tek Klay Thompson s 26 koševa, dok je dvostruki uzastopni MVP sezone Stephen Curry ubacio tek 19 koševa uz šut 6-20. Igrao je tako loše, da su nakon utakmice novinari pitali trenera Kerra je li ozlijeđen.