Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sjajni Griezmann odveo Francuze u četvrtfinale

FRANCUSKA IRSKA

U meču između domaćina Francuske i selekcije Republike Irske u osmini finala viđen je najveći preokret dosadašnjeg EURO-a, a Francuzi su sa dva gola Antoinea Griezmannna za svega tri minute napravili rezultatski povratak i izborili plasman u četvrtfinale, javlja Anadolu Agency (AA).

Reprezentacije Francuske i Republike Irske odmjerile su snage u osmini finala Evropskog fudbalskog prvenstva koje se igra upravo u Francuskoj, a meč na gradskom stadionu u Lyonu sudio je italijanski arbitar Nicola Rizzoli.

Nošeni velikom podrškom navijača sa tribina, izabranici francuskog selektora Didiera Deschampsa su u meč ušli kao izraziti favoriti, ali hladan tuš su doživjeli već u drugoj minuti meča kada je sudija Rizzoli dosudio penal zbog prekršaja Paula Pogbe nad Shanom Longom u francuskom šesnaestercu, a siguran realizator udarca sa 11 metara bio je Robbie Brady.

U nastavku meča Francuzi su imali inicijativu, ali bez izrazitih prilika da ugroze irski gol, a Irci su borbenom igrom na odmor otišli sa zasluženom minimalnom prednošću od 1:0.

I drugo poluvrijeme je počelo inicijativom Francuske, a odbrana Irske kapitulirala je prvi put u 58. minuti kada je Antoine Griezmann dobro reagirao na centaršut Bacary Sagnea i udarcem glavom spremio loptu u gol Irske za izjednačenje 1:1.

Svega tri minute kasnije Griezmann je na asistenciju Oliviera Girouda rezantnim udarcem ponovo pogodio mrežu irskog gola za rezultatski preokret od 2:1.

http://dai.ly/x4ifgqr

U 66. minuti Irci su ostali s igračem manje na terenu jer je zbog oštrog starta na Griezmanna na ivici šesnaesterca crveni karton dobio Shane Duffy.

Do kraja meča Francuzi su imali nekoliko izglednih prilika da povećaju prednost, ali rezultat je i na kraju glasio 2:1.

Francuska će u nedjelju, 3. jula, u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz meča osmine finala u kojem se sutra sastaju Engleska i Island. Selektor Deschamps neće moći u tom meču računati na Adila Ramija i N'Golo Kantea koji su danas dobili žute kartone.