Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Italijani se izvukli u nadoknadi, Srbija u odličnoj utakmici bolja od Austrije

FYR Macedonia v Italy – FIFA 2018 World Cup Qualifier

Kompletirano je treće kolo kvalifikacija za SP 2018 u grupama D, G i I.

Odličnu utakmicu u Beogradu su odigrali domaćin Srbija i Austrija. Srbija je dva puta imala prednost, ali oba puta Austrijanci su to stizali.

No, nakon što su domaći poveli s 3:2 golom Tadića u 74. minutu, gosti više nisu imali snage za popravni.

Prethodno je za Srbiju dva gola postigao Mitrović (6. i 23. minuta) dok su za Austrijance pogađali Sbitzer (15.) i Janko (62.).

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

Istim rezultatom, samo u korist gostiju završen je susret Makedonije i Italije u Skopju. Italijani su pobjednički gol zabili u sudačkoj nadoknadi kada je pogodio Immobile. Immobile je prethodno u 75. minutu izjednačio na 2:2.

Bila je to utakmica puna preokreta. Belotti je donio Italijanima vodstvo u 24. minutu, i to je bio rezultat prvog dijela. U 57. i 59. minuti Makedonci su okrenuli rezultat golovima Nestorovskog i Hasanija. No, onda je scenu stupio Immobile i donio Italiji drugi trijumf u ovim kvalifikacijama.

Irci su izašli lako na kraj s Moldavcima pobijedivši 3:1 u gostima, dok su Albanci poraženi kod kuće od Španaca 0:2. Golove za Španiju postigli su Costa (55.) i Nolito (63.)

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

Turska je nakon dva remija ubilježila i poraz. Island je bio bolji s 2:0.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

U ponedjeljak je na programu sljedećih devet utakmica trećeg kola kvalifikacija za SP 2018: grupa “A”: Holandija-Francuska, Švedska-Bugarska i Bjelorusija-Luxemburg; grupa “B”: Andora-Švicarska, Latvija-Mađarska, Farska Ostrva-Portugal; grupa “H”: Bosna i Hercegovina-Kipar, Estonija-Grčka i Gibraltar-Belgija. Sve utakmice igraju se od 20,45 sati.