Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prvi put odveo kćerku na more i poginuo

kosta234

Kosta Kolarski (32) iz Rumenke poginuo je jučer u stravičnom sudaru u blizini Rijeke dok su njegova supruga Jovana (30) i dvije kćerke teško povrijeđene. Porodica se vraćala s odmora iz Hrvatske.

Njegova supruga Jovana bila je na mjestu suvozača, dok su kćerke bile na stražnjem sjedištu.

Udarac je bio toliko strahovit da je Kolarski ispao iz automobila i od zadobijenih povreda preminuo odmah na mjestu nesreće.

Njegova supruga Jovana i kćerke bile su zaglavljene u smrskanom vozilu, pa su morali da intervenišu vatrogasci koji su odsjekli krov “fijata” da bi ih izvukli.

– Kosta, Jovana i kćerke su bili na odmoru u Puli. Otputovali su prije desetak dana, a on je stradao u povratku kući – kažu za “Blic” rođaci mladog bračnog para iz Rumenke.

Mladi supružnici sa ćerkicama odmarali su se u vikendici Kostinog rođaka.

– U toj vikendici su Kosta i Jovana proveli i medeni mjesec, kada su se vjenčali prije nekoliko godina. Sada su mlađu kćerku, koja ima samo pet mjeseci, odveli na more. Nisu ni slutili da će im to biti posljednji zajednički odmor – napominju rođaci.

Kosta je radio kao vozač u jednoj piljari dok je Jovana trenutno na porodiljskom bolovanju, a inače je zaposlena u agenciji za knjigovodstvo, gdje radi sa majkom.

Do nesreće je došlo oko 1.30 sati, a Kolarski je bio u „fiatu stilo“ sa suprugom i dvije djevojčice, od kojih jedna ima četiri godine, dok je druga beba od pet mjeseci.

Nesreću na dionici Istarskog ipsilona, na vijaduktu Rogovići, izazvao je Zagrepčanin (55) koji je upravljao “škodom superb”, zagrebačkih registracija, u smjeru Kanfanara.

Iz još neutvrđenih razloga Zagrepčanin je prešao u suprotnu traku i direktno udario u “fiat stilo” novosadskih tablica, koji se kretao u smjeru ka tunelu Učka, a za čijim je volanom bio Kosta Kolarski.