Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zvizdić u Tuzli: Dinamizirani svi procesi europskih integracija

sda-tuzla

Predsjedavajući Vijeća ministra BiH Denis Zvizdić, dugogodišnji član Stranke demokratske akcije, obraćajući se na centralnom predizbornom skupu Gradskog odbora SDA Tuzla u Mejdanu kazao je da se BiH poslije osam godina potpunog zastoja vratila na put euroatlantskih integracija, te da su dinamizirani svi procesi europskih integracija.

Napomenuo je da je u posljednjih 18 mjeseci stupio na snagu Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju EU, da su usvojeni projekti poput mehanizma koordinacije te da je prihvaćena aplikacija za članstvo BiH u EU, poručivši kako očekuje da će na kraju 2017.godine BiH imati kandidatski status za članstvo u EU.

Evropska budućnost BiH svim narodima i građanima u njoj je u potpunosti zagarantirana, bez obzira na sve one koji pokušavaju da taj put ugroze i ospore, naglasio je Zvizdić.

On je naglasio da se BiH razvija snažnim i dinamiziranim ritmom. Kako je rekao, otvoreni su procesi ekonomskog razvoja, definirano je 120 razvojnih projekata, a u posljednjih 18 mjeseci otvoreno je i 25.000 novih radnih mjesta, ocijenivši kako su to rezultati rada SDA.

– Za šest mjeseci će na području TK početi izgradnja Bloka 7, gradit će se brze ceste, povezat ćemo naša dva prijateljska grada, šeher Sarajevo i šeher Tuzlu, putovat ćemo za manje od sat vremena – kazao je Zvidić.

Pozvao je prisutne da izađu 2. oktobra na izbore i daju glas koaliciji SDA-SBB, ocijenivši da je ona sposobna da nastavi razvoj BiH i da očuva domovinu BiH.

SDA i SBB formirali su patriotski blok koji je sposoban da zaustavi negativne tendencije, da snažno dinamizira europski put i ekonomski razvoj BiH, kazao je Zvizdić, ističući da je taj patriotski blok ujedinjen i u liku i djelu zajedničkog kandidata SDA i SBB za gradonačelnika Tuzle, Bahrudina Hadžiefendića.

Osim Zvizdića, prisutnima u tuzlanskom Mejdanu se obratio i premijer TK Bego Gutić, kandidat koalicije SDA-SBB Bahrudin Hadžiefendić, aktuelni ministar zdravstva TK, predsjednik GO SDA Tuzla i nosilac liste ove stranke za Gradsko vijeće Tuzla Sabahudin Imamović, predsjednica AŽ SDA Tuzla Hidajeta Jarčević- Mehić i predsjednik AM SDA Senad Mehmedinović.

Također, predstavljeni su kandidati GO SDA Tuzla za Gradsko vijeće Grada Tuzla, te zajednički kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) i Saveza za bolju budućnost (SBB) za gradonačelnika Tuzle Bahrudin Hadžiefendić, kao i Izborna platforma GO SDA Tuzla za predstojeće lokalne izbore.