Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Milan Đurić i drugi oslobođeni optužbe da su švercovali stoku

goveda

Šest osoba iz predmeta Milan Đurić i drugi oslobođeni su optužbe da su počinili krivično djelo organiziranog kriminala u vezi s krivičnim djelom krijumčarenja i krivičnim djelom zloupotrebe položanja ili ovlaštenja.

Vijeće Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda Bosne i Hercegovine optužbe je oslobodilo Milana, Mladena, Marka i Bobana Đurića te Selvira Mehmedovića i Razima Kunića.

Oslobođeni su optužbe da su u periodu od 7. aprila do 9. juna 2013. godine, kao grupa za organizirani kriminal, sporazumno i planirano djelovali radi izvršenja krivičnog djela krijumčarenja, koju je organizirao i njome rukovodio Milan Đurić, na način što je pripremao i organizirao prebacivanje žive stoke preko državne granice između Republike Srbije i BiH, s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, a kojoj su pripadali ostali iz predmeta i Salko Brajlović, i druge njima poznate osobe.

Sud je donio rješenje kojim su od Milana Đurića oduzeti predmeti zbog postojanja razloga opće sigurnosti, saopćeno je iz Suda BiH.