Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mešini aduti za Belgiju i Andoru: Idemo u Brisel da ne izgubimo

bazdarevic

Selektor nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević objavio je danas spisak igrača na koje računa u predstojeće dvije utakmice Kvalifikacija za EP 2016 u Francuskoj.

Baždarević je na spisak za dvomeč s Belgijom (3. septembra) i Andorom (6. septembra) uvrstio sljedeće igrače: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Jasmin Burić, Emir Spahić, Ognjen Vranješ, Toni Šunjić, Ermin Bičakčić, Sead Kolašinac, Marin Aničić, Anel Hadžić, Mensur Mujdža, Senad Lulić, Tino Sven Sušić, Haris Medunjanin, Miralem Pjanić, Mario Vrančić, Izet Hajrović, Muhamed Bešić, Sanjin Prcić, Edin Višća, Vedad Ibišević, Edin Džeko, Milan Đurić, Ermin Zec, Josip Kvesić.

Zbog ozljeda su izostali Gojko Cimirot, Ervin Zukanović i Edin Cocalić…

“Brine činjenica da većina naših igrača ne igra u svojim klubovima. Važno je da su u trenažnom procesu. Važno je da dođu s istim motivom i raspoloženjem kao prije. Natojat ćemo napraviti dobar rezultat”, kazao je Baždarević.

Na pitanje s kojim ciljem idemo u Belgiju, Meša je kazao:

“Čeka nas jedna od najboljih selekcija u Evropi. Moramo imati ambicije. Ne plašim se znamo šta hoćemo, idemo po dobar rezultat. Pobjeda, remi, sve je to dobar rezultat uz dobru igru naravno. Dobar rezultat je dobra igra”.

O novim igračima na spisku, Vrančiću, Buriću, Kvesiću… Meša je kazao:

“Nismo ih pozvali da popune mjesto, nego da konkurišu za prvi tim”.

Što se tiče priprema, Baždarević je kazao:

“Falit će na sigurno, dan, dva priprema. Učinit ćemo sve za ta dva dana da se maksimalno spremimo. Imamo viziju kako igrati protiv Belgije. Bitno je samo da tu viziju oni sprovedu u djelo”.

Na spisku nakon dugo vremena nema Stojana Vranješa, Semira Štilića i Avdije Vršajevića.

Okupljanje reprezentacije planirano je 30. avgusta, u Briselu.