Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Đurić se oglasio nakon hapšenja: Vukli su me kao psa i uzvikivali “Allahu ekber”

marko djuric33334
Foto: Tanjug

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić istakao je da je ponosan na goloruki srpski narod koji se u Kosovskoj Mitrovici na miran i “gandijevski način” odbranio od razularenih terorista, a da se sve dogodilo uz saglasnost stranaca.

On je naglasio da je juče iz Kosovske Mitrovice poslata poruka da Srbi neće pokleknuti i da će nastaviti da se bore za ono što je njihovo.

Đurić je rekao novinarima da je notorna laž da srpske vlasti na vrijeme nisu vlastima u Prištini najavile njegov jučerašnji boravak na Kosovu, te da je to Prištini bio izgovor da ga uhapsi.

On je ispričao da su ga tokom hapšenja tukli, pokušavali da ga ponize i zastraše oružjem, da su uzvikivali “Allahu ekber” i da bi taj teror prema Srbima u Mitrovici bio nastavljen da nije bilo “jednog poziva iz Beograda”.

Đurić je rekao da pripadnici kosovske policije nisu zvaničnici već “naoružane falange” i istakao da su njega “vukli kao psa”, da su ga vukli za kravatu po ulici i tako pokušavali da ga ponize, kao i Srbiju i srpski narod.

“Juče su albanski seperatisti u Prištini uz pomoć Zapada na brutalan, nasilan način napali naš narod na sjeveru s ciljem da nasiljem, terorom, zastrašivanjem do zuba naoružani zauzmu i okupiraju. U tome neće uspeti”, istakao je Đurić.

On je naglasio da Srbi nisu poniženi ni u Briselu, kao i da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dao garancije Srbima da se ne Kosovu neće desiti ni novi “Bljesak”, ni nova “Oluja”.

“Pokušali su da nas slome, da odustanemo od onog što je naše prirodno pravo. Mi nikada nećemo odustati”, poručio je Đurić.

On je rekao da ga niko nije od stranaca kontaktirao, te ocijenio da su oni znali šta se dešava.

“Potpuno sam siguran da se sve desilo uz eksplicitnu saglasnost stranaca, jer se boje kompromisa, pravde i istine”, rekao je Đurić.

Đurića je juče u Kosovskoj Mitrovici uhapsila specijalna jedinica kosovskih policijskih snaga /ROSU/, a nakon što je saslušan u Prištini, jer je navodno prekršio nalog o zabrani ulaska na Kosovo, on je deportovan i kasno noćas se vratio u Beograd.