Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tri osobe uhapšene u Sarajevu zbog krađe PVC vrata

pvc vrata

Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela teške krađe 50 komada PVC vrata, izvršene jučer u stovarištu firme “Alenko Komerc export-import” Sarajevo u ulici Safeta Zajke, Općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici Treće Policijske uprave (PU) pronašli su i uhapsili I.I. (1989) iz Sarajeva , B.E. (1975) iz Goražda i A.E. (1975) iz Konjica, svi nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teške krađe.

Tokom kriminalističke obrade navedene osobe su u potpunosti priznale izvršenje opisanog krivičnog djela. Daljnjim operativnim radom na terenu policijski službenici su pronašli 23 komada ukradenih vrata, dok se za preostalim brojem ukradenih predmeta još uvijek traga.

O ovome je obaviješten tužitelj Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu, a uhapšene osobe su predate u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo (KS).

Nastavlja se operativni rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju kriminalnih aktivnosti navedenih osoba, saopćeno je iz MUP-a KS.