Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šest grešaka kojima muškarci uništavaju ženama želju za seksom

zena-muskarac-krevet

Ako želite da sačuvate dobro raspoloženje kod žene i oboje uživate seksu, prestanite da pravite sljedeće greške u koracima…

Greška 1
SEKS POČINJE U KREVETU?

Za razliku od žena, muškarcima nije potrebno puno da se uzbude. Zato održavajte kontakt čitavog dana – držite se za ruke, ljubite se, dodirujte joj vrat usnama… Ukoliko ste razdvojeni, pošaljite joj neku nestašnu poruku. Pokušajte da stvorite što bolju atmosferu pokažete joj koliko je želite.

Osjećaj sigurnosti i zaštite u vezi je ključan da bi se žena opustila tokom seksa. Obično zagrljaj može uticati više nego što mislite. Grljenje u trajanju od 30-ak sekundi stimuliše lučenje oksitocina, hormona koji kod žena stvara osjećaj povezanosti i povjerenja.

Greška 2:
PRETPOSTAVLJATE ŠTA ONA ŽELI

Nemojte se plašiti da je pitate kako se oseća i da li želi neku promenu. Drugim rečima, slobodno je pitajte za uputstvo.

Greška 3:
DRŽITE SE PLANA

Pogrešno je držati se pravila ako je upalilo prva tri puta, upalit će i četvrti.
Šta će je uzbuditi zavisi od njenog raspoloženja, mjesečnog ciklusa, vašeg odnosa u određenom trenutku itd. Također, možete razviti i monotoniju u krevetu.

Zato probajte različite pokrete i načine stimulacije i obratite pažnju na njenu reakciju. Kada vidite da neka stvar radi “posao”, nastavite s njom. Žene se često žale da njihovi partneri prelaze na neki drugi dio tijela baš kad počnu da uživaju.

Greška 4:
DRŽITE SE FIZIKE

Budite kreativniji tokom predigre. Mnogi muškarci se fokusiraju isključivo na fizičku stimulaciju i ignorišu mentalni aspekt. I dok je muškarcima potreban jedan pogled, žene imaju fantazije čak i tokom seksa. Stoga podijelite s njom svoje fantazije i prisjetite se ranijih lijepih trenutaka u krevetu.

Greška 5:
OČEKUJETE DA SVAKI PUT IMA ORGAZAM

Gotovo 80 procenata žena uopšte ne doživljava orgazam! Najviše zbog činjenice da većina poza tokom seksa nije adekvatno za ženu.
Postoje različiti načini da je zadovoljite. Zato se opustite, pripremite dobru strategiju i omogućite joj provod života…

Greška 6:
PRESKAČETE ZAVOĐENJE

Žene vole da budu zavedene. Zavođenje je ponekad važnije od same tehnike jer joj tako stavljate do znanja da je privlačna.
Takođe, ako vam se sviđa to što vidite, to jasno i recite. Pokažite joj da je neodoljiva.