Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izbjeglice će smjestiti u kuću austrijskog silovatelja i otmičara

fritzl1234

Bivša kuća austrijskog incestuoznog silovatelja i otmičara Josefa Fritzla postat će dom za očajne izbjegličke porodice nakon što lokalne vlasti nisu uspjele pronaći kupca, javlja Daily Mail.

Kuća u Amstettenu, gdje je Fritzl u podrumskoj tamnici zarobljenom držao svoju kćer punih 24 godine, pretvorit će se u sklonište za 50 tražitelja azila.

Lokalni mediji navode da će kuća biti ponuđena izbjeglicama jer se lokalne vlasti trude pronaći mjesto za njih, a ne mogu dopustiti da takva nekretnina stoji prazna.

Međutim, građani nisu oduševljeni planom.

– To nije nešto što možemo spriječiti. Likvidator nekretnine može s njome napraviti šta god želi sve dok je predstavnik imovine. Uz kuću, trenutačno nabavljamo i kontejner u kojem će biti 150 ležaja za tražitelje azile čime ćemo ispuniti traženu kvotu – kazao je zamjenik gradonačelnika Amstettena, Michael Wiesner.

Fritzlova se kuća na prodaji nalazi godina po cijeni od 200.000 eura. Podrum, u kojem je Fritzl držao kćer s djecom te ih silovao, u potpunosti je ispunjen betonom kako ne bi postao morbidna turistička atrakcija.

Inače, 73-godišnji Fritzl odslužuje kaznu u zatvoru Stein. Sve su njegove nekretnine rasprodne osim sporne ‘kuće horora’, koja je prazna od otkrića skandala.