Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Narodna stranka Radom za boljitak oglasila se nakon hapšenja Lijanovića

jerko ivankovic lijanovic hapsenje

Pripadnici Federalne uprave policije priveli su jutros u Širokom Brijegu Jerku Ivankovića Lijanovića, bivšeg federalnog ministra poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva te dopredsjednika Narodne stranke Radom za boljitak.

Pripadnici FUP-a pred porodičnu kuću Lijanovića stigli su jutros u 6 sati, izuzeli dokumentaciju te pregledali automobil u garaži.

Nakon hapšenja saopštenjem su se oglasili iz Narodne stranke Radom za boljitak, u kojem stoji

“Nova policijska akcija i ovakav postupak nas nije iznenadio s obzirom da je dopredsjednik Boljitka Jerko Ivanković Lijanović prošle sedmice (19.09.2015.) na održanoj press konferenciji u Tuzli javnost obavijestio o informacijama koje je tada imao iz redova HDZ BiH da se protiv njega i Narodne stranke Radom za boljitak vodi prljava kampanja u cilju diskreditacije rada i svih pozitivnih trendova koje je kao ministar poljoprivrede vodopriovrede i šumarstva ostvario u mandatu 2010.

Nažalost, prije godinu dana HDZ BiH i politička konkurencija, su uspjeli izvršiti, putem kampanja i laži pritisak na naše građane, izvarati ih i iskorumpirati, te politički utjecati na Tužiteljstvo i hapšenje u vrijeme početka izborne kampanje i time promjeniti izborni rezultat u BiH direktno se mješajući u izborni proces što je rezultiralo današnjim negativnim posljedicama za naše stanovništvo sa mnogim ekonomskim negativnim trendovima”, stoji u saopštenju.

U svom dopisu navode da je “vladajućim elitama ponovo zasmetala najava dopredsjednika Jerke Ivankovića Lijanovića o upućivanju inicijative za izmjene Ustava FBiH i ukidanje kantona u FBiH u parlamentarnu proceduru, jer to automatski ugrožava fotelje i radna mjesta onih koji nakon godinu dana od izbora još uvijek nisu uradili išta konkretno za one koje su izmanupulisali da ih biraju”, tvrde u Narodnoj stranci Radom za boljitak.

Navoide da je vladavina prava važan segment za BiH i da pred zakonom svi treba da budu jednaki.

“Nadležni organi neka rade svoj posao, a vrijeme će pokazati da bilo kojoj stranci neće uspjeti da putem laži i neistina i kampanje određenih medija i ubuduće uspije u eliminiranju političke konkurencije”, zaključuju u Narodnoj stranci Radom za boljitak.