Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Suljić: Počelo pojedinačno potpisivanje otkaza

ljekari – tuzla – strajk

Doktori okupljeni u Strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona počeli su danas sa potpisivanjem otkaza u svim zdravstvenim ustanovama na području ovog kantona u kojima rade, potvrdio je Srni predsjednik štrajkačkog pododbora ovog sindikata Admir Suljić.

Suljić je naglasio da će se pojedinačni otkazi ljekara predati na protokole zdravstvenih ustanova u kojima rade, dodavši da će tačan broj doktora bez kojih ostaje Tuzlanski kanton biti poznat naknadno, odnosno kada se uradi analiza zvanično podnesenih otkaza.

“Mi ne tražimo ništa više nego da nam se prizna reprezentativnost, da direktno pregovaramo sa Vladom Tuzlanskog kantona bez posrednika”, rekao je Suljić i podsjetio da ovaj sindikat više od pola godine insistrira kod Vlade Tuzlanskog kantona da potpiše kolektivni ugovor.

On je dodao da se doktori ovog sindikata ne bore za plate, nego za dostojanstvo struke.

Suljić je rekao da od Vlade Tuzlanskog kantona, koja ima danas sjednicu, ne očekuje mnogo, ali da doktori okupljeni u Strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona očekuje od kantonalne Skupštine da se ovo pitanje riješi na obostrano zadovoljstvo.

“Mislim da danas vanredno zasijeda Kolegijum Skupštine Tuzlanskog kantona o samo jednoj tački dnevnog reda, a to je zdravstvo u kantonu”, rekao je Suljić i izrazio očekivanja da će ljekari i stomatolozi Tuzlanskog kantona dobiti status koji zaslužuju.