Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kovačić: Želim napustiti Real kako bih što više igrao

kovacic

Mateo Kovačić, fudbalski reprezentativac Hrvatske otkrio je kako želi napustiti Real Madrid i pronaći sredinu u kojoj će više igrati, kako bi mogao pokazati potencijal, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kovačić je u “kraljevski klub“ stigao iz Intera 2015. godine i od tada bio starter u svega 55 utakmica. Odlični vezni fudbaler trenutno je u Rusiji gdje sa selekcijom Hrvatske bilježi odlične rezultate na Svjetskom prvenstvu, a fudbalski javnost je oduševio nesebičnom asistencijom Ivanu Rakitiću za konačnih 3:0 u trijumfu nad Argentinom.

“Želio bih igrati više u Realu, jer volim fudbal i volim biti na terenu. Znam da je teško biti starter u Realu, posebno kada sam došao veoma mlad“, rekao je Kovačić za španske medije, te nastavio:

“Razumijem situaciju, ali zbog toga vjerujem da bi za mene najbolje bilo da idem u drugi klub gdje bih imao priliku da više igram kao starter. Mislim da mogu imati takvu priliku i to je ono što sada želim. Mislim da su svi igrači u Realu važni. Problem je što je teško postići konzistentnost kada ste mlad igrač. Bez te dosljednosti nikada neću moći da pokažem potencijal.“

Kovačić je istakao da je uživao u tri godine u Madridu uz neke nevjerovatne saigrače i trofeje koje je osvojio, ali da nije bio potpuno sretan jer nije dao puni doprinos uspjesima.

U dresu Reala 24-godičnji veznjak odigrao je 109 takmičarskih utakmica i postigao tri gola. Za reprezentaciju Hrvatske upisao je 43 nastupa uz jedan pogodak.