Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prevario ga pri kupovini auta, pa prijetio da će ga ubiti

policija brcko
FOTO: Ilustracija

Višestruki prevarant Džemo Šečić poznat po malverzacijama pri kupovini automobila, ponovno će završiti na optuženičkoj klupi nakon nove prijevare i prijetnji svojim žrtvama.

Protiv njega je Tužiteljstvo Brčko distrikta podiglo, a Osnovni sud u ovom gradu potvrdio optužnicu koja ga tereti da je prije mjesec dana prevario dvojicu građana pri kupnji automobila te da je jednom ozbiljno prijetio.

Kako se navodi u optužnici, Šečić je najprije od jednog građanina na prijevaru preuzeo vozilo, ali ga nije platio, a potom je to vozilo predao drugom građaninu kojem također nije isplatio dogovoreni iznos novca. Nakon toga, kada mu se građanin E.H. požalio da plati preuzeto vozilo ili će ga on vratiti, Šečić mu je prijetio da će ga ubiti.

“Poslije prijetnji upućenih putem telefona Šečić je došao pred kuću E.H. gdje je galamio i dozivao ga da izađe van. To je kod oštećenog i njegove obitelji izazvalo osjećaj straha i ugroženosti” navodi se u optužnici brčanskog Tužiteljstva.

Inače, Šečić je nedavno osuđen na četiri mjeseca zbog prijevara pri kupnji vozila, a tada je objavljeno kako je on preuzeo automobile od više građana distrikta kojima je obećavao isplatiti vozila što na kraju nije učinio.

Tada se u optužnici navodilo kako je tadašanjim prijevarama zaradio oko tri tisuće maraka, a bio je posebno optužen za prijevaru i razbojstvo jer je jednom prilikom kada je dogovorio od jednog građanina da će od njega kupiti automobil, a tada je uzeo automobil na probnu vožnju i nikad se nije vratio, niti se vraćao na telefon, te jer je opljačkao jednog prodavača.

Tom prodavaču je, dok su se zajedno vozili u automobilu za vrijeme probne vožnje, naredio da stane i prijeteći mu nožem oteo više od tisuću maraka.