Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sakupljen novac za pokroviteljstvo još jednog apartmana u Roditeljskoj kući

BiH

roditeljska_kuca_r_banka

Bosanci i Hercegovci širom Evrope su se ujedinili pod nazivom Prijatelji iz Evrope i skupili novac te odlučili da budu pokrovitelji još jednog apartmana, “Nebo”, u Roditeljskoj kući na godinu dana. Do sada su već tri apartmana dobila svoje pokrovitelje i njihov opstanak je osiguran.

– Neizmjerno su nas obradovali naši dobri Bosanci i Hercegovci iz cijele Evrope kada su nam se javili za pokroviteljstvo apartmana. Veoma smo sretni što su svi pokazali da i djeca oboljela od raka imaju nekoga na koga se mogu osloniti, na koga mogu računati u teškoj situaciji koja ih je zadesila – rekao je direktor Udruženja “Srce za djecu“ Fikret Kubat.

Smatra da su Bosanci i Hercegovci i van granica BiH pokazali da im ni nebo nije granica kada je pomoć djeci oboljeloj od raka u pitanju.

– Dokazali su svojim gestom da pod ovim plavim nebom, gdje god to bilo, postoje ljudi dobrog i velikog srca koji nisu isključivo okrenuti sebi nego su njihove oči uprte u druge, njihove misli putuju prema onima kojima je podrška potrebna, njihova djela su namijenjena plemenitom cilju – kazao je Kubat, saopćeno je iz Udruženja “Srce za djecu“.