Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vatrogasac koji je stradao na Poljudu: Nakon eksplozije se ničega ne sjećam

vatrogasac

Jučerašnji derbi Dinamo Zagreba i Hajduka ostao je u sjeni incidenta u kojem je vatrogasac ostao bez dijela prsta zbog topovskog udara.

Prema pisanju 24 sata, vatrogasac ipak neće imati trajnih posljedica. Ozlijeđena su mu tri prsta desne ruke, ali kažiprst je navodno ostao čitav. Kada se pogledaju sve fotografije incidenta, doista se činilo kako je vatrogasac ostao bez dijela prsta. Za sada još nema službenih informacija jer postoje neki koji govore kako je ipak ostao bez gornjeg dijela prsta.

“Vidio sam je kako leži na podu. Gledao par sekundi i mislim u sebi: Nije se aktivirala, to je to! Pokupit ću je i baciti u kutiju. Uzeo sam je u ruke, napravio par koraka i trenutak prije nego ću je pustiti – eksplodirala je! Od tog trenutka više se ničega ne sjećam. Bio sam toliko zbunjen da sam do pola puta do bolnice imao kacigu i vizir na glavi. Ne znam je li me neko odveo i ko”, rekao je ozlijeđeni vatrogasac.

Nakon svega se oglasila policija, koja je privela 34 osobe. Zbog pirotehnike su u žurnom postupku privedene dvije osobe na Prekršajni sud u Splitu, a sutra će zbog ostalih prekršaja biti privedeno još sedam osoba.