Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dajem slatkiš za tvoj osmijeh

“Merhamet” pokrenuo akciju pomoći djeci migrantima

migranti maljevac djeca

Cilj nam je da djeci migranata, koji su se zatekli u našoj zemlji, vratimo osmijeh na lice

“Dajem slatkiš za tvoj osmijeh” naziv je akcije koju je danas pokrenulo Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet”, a koja će trajati do 10. novembra 2018. godine, prenosi Anadolu Agency.

Cilj ove akcije jeste prikupljanje pomoći za djecu migranata koji su se zatekli u BiH. Akcija će se provoditi u osnovnim i srednjim školama u BiH, gdje će učenici prikupljati slatkiše za svoje vršnjake iz Sirije i drugih zemalja.

“Očekujemo dobar odziv za ovu humanitarnu akciju. Cilj nam je da djeci migranata, koji su se zatekli u našoj zemlji, vratimo osmijeh na lice”, kazao je predsjednik HO “Merhamet” MDD Mensur Bektić.

“Merhamet” od početka migrantskog vala u BiH, shodno svojim mogućnostima, pomaže ljude koji su bili primorani da napuste svoje domove.

Brinuo je o migrantima iz Sirije i drugih zemalja u Sarajevu, pomogao je migrante u Centru “Salakovac” kod Mostara, a ova humanitrna organizacija je aktivno uključena u pomaganje migranata u Unsko-sanskom kantonu gdje pruža kontinuiranu pomoć ljudima koji su, na putu ka zemljama zapadne Evrope, privremeno utočište našli u Bosni i Hercegovini.

“Merhamet” je pomagao i migrante u Srbiji i Sandžaku.

Ova humanitarna organizacija, kako je saopćeno, godinama pomaže izbjeglice iz Sirije u kampovima u Republici Turskoj. U protekle četiri godine, “Merhamet” je uputio oko 500 tona kurbanskog mesa u pomenute izbjegličke kampove, a ovih dana će dostaviti još 100 tona mesa sirijskim izbjeglicama u Turskoj.