Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čović: Nakon rekonstrukcije Vlade FBiH krenuti s reformama

BiH

Wigemark covic (1)
Foto: I. Kralj

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović kazao je da je duboko uvjeren da su koordinacijski mehanizam, tradicionalna trgovina, procjena napretka na unutarnjem planu kada je u pitanju pravna država, te pitanja kao što je Zakon o radu, danas prioriteti na svim razinama vlasti, te da vjeruje da će se već nakon što Vlada FBiH bude rekonstruirana, ubrzano krenuti sa socijalnim i ekonomskim reformama.

Wigemark covic (4)

To je izjavio nakon radnog ručka s ambasadorima zemalja članica Evropske unije (EU) i šefom Delegacije EU i specijalnim predstavnikom EU u BiH ambasadorom Larsom-Gunnarom Wigemarkom, koji je održan danas u Sarajevu.

Kako je rekao, na sastanku je razgovarano o trenutnoj poziciji BiH, njenim planovima kada je u pitanju pristup EU, a Wigemarka i ambasadore članica EU upoznao je o dinamici koja je vrlo jasno definirana kada je usvojen reformski plan.

Wigemark covic (2)

U pogledu podnošenja aplikacije BiH za članstvo u EU, Čović je naglasio da nije toliko bitan datum kada će se to desiti, već da se zadrži kontinuitet “jer je previše vremena izgubljeno”.