Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Bivši policajac Jozo Anđić: Ne znam ko mi je i zašto sinoć zapalio automobil

jozo anđić zapljen automobil
toyota33

Podsjećamo, PS Istočno Novo Sarajevo jučer je oko 20 sati prijavljeno da u Hilandarskoj ulici, općina Istočno Novo Sarajevo, gori Toyota

Jozo Anđić, penzionisani policijski službenik, kojem je sinoć zapaljeno vozilo u naselju Lukavica u Istočnom Sarajevu, izjavio je za “Dnevni avaz” da ne zna šta je motiv napada na njegovu imovinu. Ali da iza svake riječi koju je prije nekoliko dana izjavio za jednu televiziju, kada je govorio o ubistvu sarajevskih policajaca, i dalje stoji.

– Ne znam šta da kažem, šta se desilo – desilo se. Uviđaj je završen, šteta je velika i šta sad. Onu noć sam rekao što jeste, ništa nisam ni dodao, ni oduzeo. Ko zna zbog čega mi je vozilo zapaljeno. Je li to zbog toga ili ne, ja ne znam – kaže Anđić.

Na pitanje na koga sumnja, Anđić odgovara:

– Konkretno, nemam ja na koga sumnjati. Niti sam se s bilo kim zamjerio niti sam nekoga ponaosob onu noć prozvao. Rekao sam ono što sam rekao. Vozilo je zapaljeno. Šteta je velika, ali šta sad mogu. Vidjet ćemo šta je bilo. Uviđaj je već završen – kaže Anđić.

Anđić: Rekao sam to što sam rekao, stojim iza toga

Podsjećamo, PS Istočno Novo Sarajevo jučer je oko 20 sati prijavljeno da u Hilandarskoj ulici, općina Istočno Novo Sarajevo, gori Toyota. Potvrđeno je da je u pitanju automobil penzionisanog policijskog službenika Joze Anđića. Kao i da je vozilo namjerno zapaljeno.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo i obavljen je uviđaj.

Inače, u emisiji za koju Anđić kaže da stoji iza svake riječi koju je izgovorio, ovaj ugledni penzionisani policajac govorio je o nedavnim slučajevima ubistva policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koje bi, kako je on ocijenio, bivši sistem drugačije rješavao i na kraju – riješio.

– U bivšem sistemu u kojem su vladali zakon i pravda cijeli bi se sistem digao i, dok to ne bi rasvijetlili, ne bi išli kući niti bi se udaljili od policijskih stanica. U sadašnje vrijeme to nije tako. Policajac kada završi svoje radno vrijeme, on nema autoritet. Mi smo imali autoritet koji nam je dala država – kazao je Anđić u vezi sa slučajem ubistava sarajevskih policajaca koji je šokirao regiju.

Istraga o ubistvu policajaca: Trifkovića odao suparnik iz Lukavice?!