Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najbogatiji Rus prevario suprugu s 15 godina mlađom, pa pokušao sakriti novac

potanin3333

Najbogatiji Rus Vladimir Potanin (54) i njegova bivša supruga Natalija (53) akteri su najskuplje podjele bračne imovine u historiji, nakon što su se razveli 2014. godine.

Potanin, koji je “težak” 14 milijardi dolara, već je godinu dana u braku s drugom ženom, ali još uvijek je toku raščišćavanje računa s prvom suprugom.

Potanin je na sudu u Moskvi izjavio da od imovine u novcu nema ništa osim mjesečne plaće od oko pola miliona dolara te da su tvrdnje bivše supruge koja traži polovicu od onih 14 milijardi, što joj prema ruskom zakonu pripada, potpuno neosnovane. Također, moskovski je sud odbio njen zahtjev za podjelu investicijske kompanije i 30 posto udjela u rudarskom gigantu.

potanin1

Vladimir Potanin sa drugom suprugom Katyom

Nataliju su njegove riječi razbjesnile.

– Vladimir Potanin me odbacio, izdao i ponizio. Također, odlučio je izbrisati svaku kopjejku našeg obiteljskog novca – rekla je u ispovijesti britanskom Daily Mailu i dodala kako je novac zasigurno na nekom od Potaninovih računa u inostranstvu.

Natalija je novinarima ispričala kako joj je suprug u novembru 2013.rekao da ima “drugu porodicu”, s ljubavnicom Katjom, 15-godina mlađom zaposlenicom njegove firme. Rekao je da želi razvod te pred nju stavio papire po kojima bi ispalo da su se razveli još 2007. Iako u potpunom šoku, shvatila je da je svrha tog pogrešnog datiranja spriječiti nju da sudjeluje u podjeli imovine. Od tada, objasnila je, s bivšim mužem nije razgovarala. Kao ni njihova djeca, sinovi Ivan (26) i Vasilij (16). Kćerku Anastasiju (31) nije spominjala.

potanin2

Natalija sada veći dio godine provodi New Yorku – u luksuznom Oyster Bayu. Za šest miliona dolara kupila je vilu od 1000 kvadrata da bi bila bliže sinu Vasiliju, srednjoškolcu čija je godišnja školarina 44.000 dolara. Od bivšeg dobiva mjesečno 125.000 dolara alimentacije, a pola iznosa uplaćuje na Vasilijev račun, kako bi tim novcem mogao raspolagati kada postane punoljetan. Do tada, njegova će majka, kako je izjavila CNN-u, biti uporna – bivšeg supruga tuži na Kipru, u SAD-u te u Rusiji, prenosi Jutarnji.