Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Platili 25,6 miliona eura

Borussia Dortmund kupila Alcacera od Barcelone

14883984476061

Alcacer je s Borussijom potpisao ugovor do juna 2023. godine

Fudbalski klub Borussia Dortmund odlučio je kupiti Palca Alcacera od Barcelone, svega nekoliko mjeseci nakon što je španski fudbaler stigao na posudbu. “Milioneri” su aktivirali otkupnu klauzulu u ugovoru o posudbi i platili “Barci” za sjajnog napadača 25,6 miliona eura, prenosi Anadolu Agency (AA).

Trenutni lider Bundeslige 25-godišnjeg Alcacera je doveo na posudbu u augustu ove godine, uz mogućnost kupovine igrača. Nekadašnji fudbaler Valencije je odigrao svega devet utakmica za Borussiju ove sezone i postigao čak osam golova. Kada se tome doda da je, zbog problema sa povredom, bio starter u samo četiri susreta onda je jasno da je Alcacerov učinak sjajan. Španac u prosjeku postiže pogodak na svake 44 minute.

Sjajna forma u kojoj se nalazi donijela mu je i poziv u reprezentaciju Španije nakon dvije i po godine. Od povratka u “crvenu furiju” postigao je čak tri gola u utakmicama s Velsom i Engleskom.

Alcacer je s Borussijom potpisao ugovor do juna 2023. godine. Odlični napadač osim za Barcelonu, igrao je za Valenciju i kratko na posudbi u Getafeu. Za reprezentaciju Španije nastupio je 15 puta i postigao devet golova.