Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dramatičan prizor

Skočio u jezero da spasi psa, pa spašavali njega

spasavanje

U nedjelju je pet policajaca napravilo ljudski lanac kako bi neimenovanog 33-godišnjeg muškarca izvukli iz zaleđenog jezera Michigan

Policija u Chicagu objavila je dramatičan snimak na kojem se vidi kako policija spašava muškaraca koji je iz jezera spašavao psa.

U nedjelju je pet policajaca napravilo ljudski lanac kako bi neimenovanog 33-godišnjeg muškarca izvukli iz zaleđenog jezera Michigan, u koje je ušao da spasi svog ljubimca, mješanca američkog eskimskog psa po imenu Pika.

Svjedokinja je pozvala hitnu pomoć nakon što je ugledala nešto u vodi. Muškarac je uspio spasiti psa, no sam nije uspijevao izaći.

– Stajao je u vodi do prsa i bio je ukočen. Ništa nije mogao napraviti. Nije se mogao izvući – rekao je narednik Silva te dodao kako su ih neprestano udarali valovi dok su spašavali muškarca.

Vlasnik psa odveden je u bolnicu, gdje mu je pružena ljekarska pomoć te je isti dan otpušten. Pas čija dlaka se smrznula kad je izvučen iz vode, takođe je u dobrom stanju, prenosi Index.hr.

Muškarac kaže da je prvi put odveo Piku na plažu. Pas je pobjegao od vlasnika, otrčao preko leda i pao u vodu, a on ni sekunde nije premišljao hoće li krenuti za njim.