Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Groblje Bare

Zdravko Grebo ukopan uz muziku Pink Floyda, kovčeg nosili fudbaleri Veleža

grebo (3)

Posebno emotivan trenutak na sahrani bio je kada su igrači Fudbalskog kluba Velež nosili kovčeg uvaženog profesora

Sahrana profesoru Zdravku Grebi održana je danas na groblju Bare u Sarajevu u 14.30. Na vječni počinak profesora su ispratili, osim porodice i prijatelja, i veliki broj studenata kojima je predavao. Posebno emotivan trenutak na sahrani bio je kada su igrači Fudbalskog kluba Velež nosili kovčeg uvaženog profesora.

Sahrani je prisustvovala i njegova majka, a među poznatim javnim ličnostima, svoju počast odali su i Nermin Nikšić, Predrag Kojović, Haris Pašović, Rifat Škrijelj, Nermin Tulić, Jakob Finci i brojni drugi.

Ukopan je uz muziku poznate svjetske grupe Pink Floyd, piše Dnevni avaz.

Foto: Dnevni avaz

Profesor Grebo rođen je 30. jula 1947. u Mostaru. Radio je kao redovni profesor na Pravnom fakultetu u Sarajevu. Bio je osnivač gradskog radija ZID, osnivač i direktor Izdavačke kuće ZID, član “Executive Board of Bosnian Peace Corps”, osnivač HCA za ex-Yu, direktor Pravnog Centra FOD BiH, direktor međunarodnog postdiplomskog kursa “Evropske studije” i osnivač “Open Society Fund BiH”.

Foto: Dnevni avaz

Dobitnik je Nagrade Evropskog kluba za mir, protiv rasizma i ksenofobije 1994., Ruzveltove medalje 1994., Francuske legije časti, 2003. godine.