Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bangladeš

Haos na letu za Dubai: Muškarac pokušao oteti avion, specijalci ga upucali

avion_banglades

Prema posljednjim informacijama, specijalna jedinica policije je ustrijelila napadača, koji je nedugo zatim preminuo

Avion koji je iz glavnog grada Bangladeša Dhaku putovao za Dubai morao je hitno sletjeti u bangladeški grad Chittagongu nakon pokušaja otmice, potvrdio je avionski operater, a policija je odmah uhapsila osumnjičenog.

Nakon hitnog slijetanja, avion je već bio okružen policijom, a na internetu su se pojavili snimci putnika koji bježe iz aviona. Svi putnici su spašeni, a osumnjičeni je ostao u avionu neko vrijeme.

Prema posljednjim informacijama, specijalna jedinica policije je ustrijelila napadača, koji je nedugo zatim preminuo. Kod njega su pronašli pištolj.

– U avionu je bilo 148 putnika i svi su sigurno izašli iz zrakoplova – potvrdio je za Reuters direktor avionske kompanije Shakil Miraj, te Russia Today prenosi da se osumnjičeni na kraju predao policiji i odveden je u pritvor.

Otmičar je bio naoružan i pucao je iz vatrenog oružja, tvrde svjedoci.

U saopćenju nisu dali više detalja o samom pokušaju otmice ili motivima napadača, no šef sigurnosti agencije za civilno zrakoplovstvo Chowdhury M Ziaul Kabir je izjavio kako se smatra da je napadač ‘mentalno nestabilan’.