Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

afera Atlas

Pogledajte snimku koja trese Crnu Goru i predsjednika koji vlada 30 godina

afera atlas

Crnu Goru potresa afera Atlas u koju su upetljani Đukanović i vjerovatno najbogatiji crnogorski tajkun Duško Knežević, nekad Đukanovićev saveznik, a danas žestoki protivnik

Milo Đukanović je došao na vlast u Crnoj Gori krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća kao mladi i perspektivni kadar koji je u “jogurt revoluciji” s Momirom Bulatovićem preuzeo vlast u tadašnjoj najmanjoj jugoslavenskoj republici te se usmjerio na usko savezništvo sa Slobodanom Miloševićem i Srbijom kojom je tada vladao.

No u drugoj polovini devedesetih Đukanović – koji je bio na poziciji premijera – počinje se udaljavati od Miloševića i Bulatovića te pobjeđuje na nizu izbora za poziciju predsjednika ili premijera i Crnu Goru okreće prema Zapadu. Crna Gora je danas članica NATO saveza i od zemalja Zapadnog Balkana vjerovatno najbliža ulasku u Evropsku uniju, no čini se da se i tri desetljeća Đukanovićeve vladavine i vladavine njegove stranke Demokratska partija socijalista (DPS) bliže kraju.

Naime, Đukanović – koji je za predsjednika izabran opet u aprilu 2018. godine – je već godinama optuživan za šverc, korupciju, klijentelizam, pogodovanje i razne druge nezakonite radnje, a sada je u javnost isplivala i snimka koji bi višedesetljetnog vladara Crne Gore mogla dokrajčiti.

Crnu Goru potresa afera Atlas u koju su upetljani Đukanović i vjerovatno najbogatiji crnogorski tajkun Duško Knežević, nekad Đukanovićev saveznik, a danas žestoki protivnik.

Knežević je iz Londona objavio niz dokumenata protiv predsjednika Crne Gore Đukanovića kojem je, kako tvrdi, pokrivao dugove na karticama, plaćao odmor u Dubaiju te garantovao za njegove kredite. Odmetnuti tajkun Knežević je objavio i snimku na kojoj bivši gradonačelnik Podgorice, a sada sekretar Predsjedništva Crne Gore, Slavoljub Stijepović, od Kneževića uzima kovertu s 97 hiljada eura uoči lokalnih i parlamentarnih izbora 2016.

Sve to se događa u širem kontekstu velikih protesta protiv Đukanovićeve vlasti te se čini da je Crnogorcima konačno prekipjelo kada je riječ o muljažama njihovog višedesetljetnog lidera.

Pogledajte snimku na kojoj Đukanovićev bliski saradnik prima mito: