Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Dilaver: Idemo se nadigravati, nemamo šta izgubiti u Tuzli

haris dilaver

On ocjenjuje da su oslabljeni jer je stoper Vedran Vrhovac dobio treći žuti karton, ali smatra da će novi trener unijeti nove, sigurno i pozitivne vibracije u ekipu

Napadač Haris Dilaver u subotu je na Bilinom polju s dva gola bio ključna figura u trijumfu Čelika nad tuzlanskog Slobodom (2:1), a sutra bi trebao biti glavni adut i novog trenera Cihata Arslana na gostovanju kod drugog tuzlanskog premijerligaša, Tuzla Citya.

Dilaver sada na svom kontu ima četiri gola te se na listi klupskih strijelaca poravnao s Anelom Dedićem, ali je subotnji meč bila i njegova najbolja izvedba od kako se prošlog ljeta vratio u matični klub iz Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

– Sigurno je da je adaptacija jako bitna stvar. Nekada je igraču potrebno više vremena da se navikne na saigrače. Nadam se da će i u nastavku biti tako dobro. Ja ću dati sve od sebe pa vidjet ćemo – kaže Dilaver, koji se nada uspjehu i novim golovima i u ovom kolu.

On ocjenjuje da su oslabljeni jer je stoper Vedran Vrhovac dobio treći žuti karton, ali smatra da će novi trener unijeti nove, sigurno i pozitivne vibracije u ekipu.

– S obzirom na to da su Tuzlaci izgubili kod kuće prošlu utakmicu od Sarajeva (0:3), sigurno će se htjeti iskupiti, ali mi nemamo šta izgubiti. Idemo da se nadigravamo i pokušamo pobijediti – kaže Dilaver.

Čelik će sutra nastupiti bez povrijeđenog kapitena Fenana Salčinovića i suspediranog Vedrna Vrhovca, ali je ohrabrujuće za njih da su pravo nastupa stekli Pascal Okoli i Ante Blažević. Čelik je s tri boda protiv Slobode, sada s 24 boda, stigao na osmo mjesto na tablici pa mirnije u nastavku može ući u borbu za opstanak.