Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reprezentativac bih

Koljić: Ovo je vrhunac moje karijere

Elvir Koljic

Na meni je da radim i da dokažem da nisam slučajno pozvan u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, rekao je Elvir Koljić, napadač rumunske Craiove

Ovo je vrhunac moje karijere, rekao je Elvir Koljić, napadač rumunske Craiove, kojeg je Robert Prosinečki pozvao među reprezentativce Bosne i Hercegovine za utakmice prva dva kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. protiv Armenije i Grčke.

Koljić je za “A” nacionalni bh. tim igrao na američkoj turneji u januaru prošle godine, kada su nastupili uglavnom igrači iz Premijer lige BiH.

“Mnogo mi znači poziv selektora, kojem se ovom prilikom zahvaljujem na ukazanom povjerenju. Turneja u Americi je bila važna za nas mlađe igrače, međutim uzbuđenje koje donose takmičarske utakmice ne može se porediti sa onim prijateljskim. Drago mi je što sam tu i vidjet ćemo šta će biti u budućnosti. Na meni je da radim i da dokažem da nisam slučajno pozvan”, istakao je Koljić, prenosi Anadolu Agency (AA).

O utiscima sa prvog treninga sa reprezentativcima BiH na pripremama za predstojeće mečeve, izjavio je:

“Stvarno je dobar osjećaj kad trenirate sa vrhunskim igračima poput Džeke, sigurno i Pjanića koji je propustio ovaj trening, ali i ostalim reprezentativcima. Motiv i želja za dokazivanjem su veći, posebno kad vidim kako sam od svih dobro primljen.”

Vjeruje da može dobiti određenu minutažu, a na pitanje može li se nadati postizanju gola, jer je u rumunskom šampionatu u golgeterskoj formi, odgovorio je:

“Istina, igram dobro u klubu i dajem golove. Nastavio sam seriju koju sam počeo u Premijer ligi BiH. Međutim, selektor je taj koji odlučuje ko će igrati, tako da ja jedino mogu obećati da ću, ako dobijem šansu, truditi se da je iskoristim na najbolji način. Postići gol bi bio vrhunac toga”.

Top ponudu za današnje utakmice pronaći ćete na sajtu Meridiana, a osim standardne ponude na ove mečeve, tu su i bonus kvote, koje vas čekaju već nakon trećeg odigranog para. Na Meridianovom sajtu depozit bez dodatnih troškova, između ostaloga, možete da uplatite Mastercard ili Maestro karticom, a na prvu uplatu dobićete 20% bonusa.

Naglasio je da se lako adaptirao na rumunsku ligu, nakon što je u Craiovu došao iz Premije lige BiH, odnosno Krupe.

“Lako sam se adaptirao u Rumuniji jer u timu ima dosta igrača sa naših prostora koji su mi pomogli. Igra se nešto brži i kvalitetniji fudbal u odnosu na naš, uslovi i tereni su bolji. Ako poredim igrače i kod nas, ali i u Rumuniji ima dosta dobrih fudbalera. Važno je da sam u klubu dobro prihvaćen, došao sam u osmom kolu i odmah počeo da igram. Postigao sam gol na debiju i igram sve bolje. Ekipa je mlada i sve je super, posebno i zbog toga što ove godine Craiova igra veoma dobro, drugi smo na tabeli i u polufinalu Kupa. Očekivanja su velika”, kazao je Koljić.

Reprezentativci BiH okupili su se juče na Ilidži, a danas će obaviti drugi od pet treninga do utakmice prvog kola grupe “J” kvalifikacija za EURO 2020 koju će odigrati u subotu, 23. marta, na stadionu “Grbavica” u Sarajevu protiv Armenije (20.45 sati). Tri dana kasnije u drugom kolu u Zenici BiH će biti domaćin Grčkoj.