Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Drugi put

“Disk” Živinice se predstavio na beogradskom sajmu građevinarstva

Disk13333

Učesnici manifestacije su bili eminentni regionalni i strani građevinski proizvođači, distributeri i trgovci opremom i materijalima

Protekle sedmice, u periodu od 17. do 20. aprila, u Beogradu je održan 45. Međunarodni sajam građevinarstva.

Beogradski sajam građevinarstva je specijalizovana međunarodna manifestacija koja obuhvata najrazličitije segmente građevinske industrije – od istraživanja i projektovanja, preko izgradnje i održavanja objekata u visokogradnji, niskogradnji i hidrogradnji, do predstavljanja najsavremenijih materijala, građevinskih mašina, uređaja i alata.

Učesnici manifestacije su bili eminentni regionalni i strani građevinski proizvođači, distributeri i trgovci opremom i materijalima.

Među učesnicima sajma ove godine, po drugi put našla se i firma “Disk“ d.o.o. Živinice, koja se bavi proizvodnjom i distribucijom limenih krovova.

Disk se na sajmu predstavio zajedno sa firmom MMK, gdje su predstavili pocinčano plastificirane i pocinčane proizvode. Treba istaći da je Disk jedini ovlašteni distrubuter proizvoda, internacionalne kompanije MMK Metalurji, za područje zemalja bivše Jugoslavije.

Kako nam je kazao Mirza Selimović, direktor prodaje u kompaniji „Disk“, učešće na ovoj sajmu za njihovu kompaniju predstavilo se kao pun pogodak.

– Na poziv naših poslovnih partnera iz kompanije MMK Metalurji, odlučili smo zajedno predstaviti se na ovom sajmu koji slovi za jedan od bitnijih sajmova u regionu. Ovo je drugi put da se predstavljamo na ovom sajmu. Ove godine, predstavljali smo isključivo pocinčano plastificirane i pocinčane proizvode te smo izuzetno zadovoljni načinom na koji je ovaj sajam protekao. Disk je jedini ovlašteni distributer ovih proizvoda za područje regije i za nas to predstavlja veliki iskorak ali ujedno i obavezu.

Selimović ističe da su na beogradskom sajmu građevinarstva ostvarili bitne poslovne kontakte.

– Naravno da su sajmovi idealna prilika da potencijalnim kupcima ili poslovnom partnerima na najbolji način predstavite vašu kompaniju, tako da mogu reći kako je ovaj sajam što se nas tiče protekao i više nego dobro. Ostvarili smo dosta novih kontakata, obavili bitne razgovore i već sada mogu reći da nam je bila čast uzeti učešće na ovom sajmu. Cilj nam je vratiti se ponovo naredne godine, – kazao je Mirza Selimović.