Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Indija

Leopard ušetao u kuću i rastrgao devetomjesečnu bebu

leopard

Ovo nije prvi slučaj da je leopard iznenada napao stanovnike

Leopard je ušetao u dom na zapadu Indije, odvukao iz kreveta devetomjesečnu bebu te je kasnije rastrgao i ubio, javlja Daily Mail.

Životinja je otela dječačića dok je spavao u krevetu sa svojim roditeljima. Otac i majka primijetili su u ranim jutarnjim satima kako je nestalo njihovo dijete i odmah su organizovali potragu.

Pronađen nekoliko kilometara dalje

Maleni Swaraj Gurnule pronađen je nekoliko kilometara dalje od svoje kuće u selu Gadbori, u indijskoj saveznoj državi Maharashtri.

“Leopard se ušunjao u kuću, zgrabio dijete i s njim u pobjegao u šumu izvan sela. Otkrili smo samo nekoliko rastrganih dijelova tijela djeteta oko 2 km od porodičnog doma“, izjavio je policajac Sharad Aware.

Nije izolirani slučaj

Ovo nije prvi slučaj da je leopard iznenada napao stanovnike Indije. U aprilu ove godine, osmogodišnji leopard napao je majku i ubio njeno dijete dok su oni spavali ispred svoje kuće u državi Gujarat.

U februaru je leopard povrijedio petero seljana kada je utrčao u uske ulice njihovog sela u sjevernoj državi Punjab, a prošle je godine četveromjesečno dijete zadobilo teške povrede nakon što ga je leopard zgrabio iz naručja majke koja je zajedno sa svojim suprugom sjedila na motociklu.