Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pedstavljena investicija u Pivari Tuzla vrijedna 31 milion KM

gutic imamovic

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić prisustvovao je danas puštanju u pogon novog kompresora zraka u postojećoj stanici Tuzlanske pivare, koja je, u posljednjih sedam godina, u svoje proizvodne pogone, objekte infrastrukture, vozni park i laboratorije uložila ukupno 31 milion KM.

Predstavnici Pivare istakli su da su novi kompresori iz posljednje generacije njemačke tehnologije koja se primjenjuje u pivarskoj industriji.

Dodali su da Pivara Tuzla isključivo radi po njemačkoj tehnologiji, te da je ostala dosljedna svojoj tradiciji i kvaliteti proizvoda, koji se i dan danas proizvode po tradicionalnoj češkoj recepturi.

Premijer Gutić je naglasio da je današnja svečanost potvrda ispravnosti opredjeljenja Vlade Tuzlanskog kantona i prilika da još jednom ukažu na važnost prepoznavanja domaćih proizvođača i korištenja domaćih usluga.

Kroz brojne investicije, Pivara Tuzla je izrasla u jednu modernu i respektabilnu kompaniju koja je prepoznatljiva po dobrom, vrhunskom kvalitetu piva, a potvrda toga su razna priznanja i nagrade kako u Bosni i Hercegovini tako i u svijetu, čime se svrstava u sami vrh pivarstva, saopćeno je iz Odjeljenja za informisanje Vlade TK.