Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Širimo ljubav"

“Klasova” akcija: Savremeni 4D ultrazvuk za ginekologiju Opće bolnice u Sarajevu

opca-bolnica-sarajevo1

Tim sofisticiranim aparatom trudnicama je osigurano najsavremenije praćenje trudnoće, a ljekarima omogućena precizna dijagnostika

Kompanija “Klas” osigurala je 4D ultrazvuk za potrebe Odjeljenja ginekologije i akušerstva Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu.

To je rezultat višemjesečne akcije koju je pokrenula kompanija “Klas” d.d. Sarajevo pod nazivom “Širimo ljubav”, na inicijativu uposlenika Odjeljenja ginekologije i akušerstva Opće bolnice “Prim.dr. Abdulah Nakaš”.

Tim sofisticiranim aparatom trudnicama je osigurano najsavremenije praćenje trudnoće, a ljekarima omogućena precizna dijagnostika.

Uz pomoć 4D ultrazvuka prati se razvoj i stanje ploda, morfologija i funkcija organa, eventualno postojanje patnje ploda, te se na osnovu tih parametara donosi pravovremena dijagnoza.

– “Klas” kao društveno odgovorna kompanija usmjerila je dio prihoda od kupovine polubijelog hljeba u Kantonu Sarajevo, za kupovinu neophodnog aparata Općoj bolnici i pomogla poboljšanju usluge za trudnice u toj zdravstvenoj ustanovi. Uručenje 4D ultrazvuka planirano je za ponedjeljak, 7. oktobar – navode iz Opće bolnice.

Podsjećaju da je nedavno završena kompletna adaptacija Odjeljenja ginekologije i akušerstva Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” Sarajevo i nabavljena nova sofisticirana medicinska oprema, koja će biti upotpunjena i vrijednom donacijom kompanije “Klas”.

U porodilištu Opće bolnice godišnje se uradi oko 1.500 poroda. Već 19 godina dio je velike porodice “Prijatelja beba”, koje podrazumijeva afirmaciju dojenja i majčinog mlijeka kao najvećeg dara prirode.