Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

selektor crne gore

Hadžibegić: Iznenadila me Pjanićeva izjava

faruk-hadzibegic

Selektor Robert Prosinečki dva je puta dao ostavku, te tako sa sebe skinuo svu odgovornost

Faruk Hadžibegić, bosansohercegovački stručnjak koji trenutno vodi reprezentaciju Crne Gore, u razgovoru za Dnevni avaz govorio je i o naconalnom timu Bosne i Hercegovine.

“Selektor Robert Prosinečki dva je puta dao ostavku, te tako sa sebe skinuo svu odgovornost. S druge strane, jedan od naših ključnih igrača nakon utakmice u Atini je izjavio; nismo zrela ekipa, osrednji smo tim i to svako pametan vidi. To me, kao sportistu, jako iznenadilo”, rekao je Hadžibegić.

Hadžibegić smatra da su Zmajevi bolja reprezentacija od potencijalnih protivnika u baražu za odlazak na EP.

“Međutim, naša reprezentacija još je u polufinalu dodatnih kvalifikacija za Euro 2020, gdje ćemo biti domaćini. A, nadam se i vjerujem i finalu i odlasku tamo gdje joj je mjesto, među najboljim evropskim selekcijama. S Prosinečkim, Pjanićem i tim istim igračima. Za mene je ovo što je iza nas jedan loš period. Jednostavno, naša reprezentacija ima kapaciteta da se izvuče iz trenutne situacije i vjerujem da će to i uraditi. Ipak, u dodatnim kvalifikacijama igrat ćemo protiv Slovačke, Velsa, Sjeverne Irske… a to su slabije reprezentacije od naše”, kazao je Hadžibegić.