Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bio u stanju šoka

Poznat razlog otmice dječaka u Srbiji, objavljeni snimci kuće u kojoj je pronađen (VIDEO)

otmica

Po mrklom mraku su se probili kroz šiblje i korov u koji je obrasla kuća i upali u nju. Tamo su zatekli dječaka koji je bio u stanju šoka

Šok, strah, krvave usne, ogrebotine po licu i tijelu – ukratko bi bio opis 13-godišnjeg Petra Mitrovića, otetog u subotu uveče, u trenutku kada je policija provalila u napuštenu kuću u Belegišu u kojoj su ga otmičari držali u nehumanim uslovima više od 20 sati, javlja Blic.

Nestanak Petra Mitrovića prijavljen je u subotu uveče, a policija je odmah krenula u opsežnu potragu za dječakom, češljajući sve moguće tragove koji bi eventualno mogli da rasvjetle šta se dogodilo sa dječakom koji je posljednji put viđen na biciklu u Zmaj Jovinoj ulici u Staroj Pazovi.

Snimci nadzornih kamera doveli su do hapšenja dvojice muškaraca koji su, informacijama koje su pružili, suzili krug osumnjičenih. Policajci su zatim, za manje od 20 sati , uspjeli da lociraju napuštenu kuću kod Belegiša, u kojoj su sumnjali da se nalazi oteti Petar Mitrović.

Po mrklom mraku su se probili kroz šiblje i korov u koji je obrasla kuća i upali u nju. Tamo su zatekli dječaka koji je bio u stanju šoka. Imao je lakše povrede po glavi i usnama, kao i ogrebotine po tijelu. Sa njim je bio i Lazar Jovišić. On nije uspio da pruži otpor policajcima i odmah je uhapšen, a ubrzo potom i još tri osumnjičena muškarca.

Petar Mitrović je zatim sinoć kasno uveče doveden ispred policijske stanice u Staroj Pazovi gdje su ga čekali roditelji, stariji brat ali i na desetine zabrinutih sugrađana koji su pomno pratili slučaj otmice. Uz gromoglasni aplaus, jecaje potresene majke i suze prestravljenog oca, ova priča završena je sa srećnim krajem.

Kao mogući motiv otmice zasad se navodi sticanje materijalne kosristi, koju bi Marko Jovišić, njegovi sinovi i Aleksa Mrđa (18) ostvarili ucjenjivanjem Petrovih roditelja, koji važe za jedne od imućnijih u Staroj Pazovi.

RTS je objavio snimak objekta u kojem je dječak proveo više sati prije nego što je pronađen.