Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacija za ep

Prosinečki obavio razgovor s Misimovićem i Kajtazom, ishod nepoznat

robert-prosinecki

Prosinečki je u nekoliko zadnjih istupa izjavljivao kako mu ugovor traje do baraža, ali prethodno je također govorio da zapravo ima rok do decembra

Robert Prosinečki vrlo vjerovatno neće još dugo ispred vlastitog imena nositi prefiks – selektor nogometne reprezentacije BiH.

Taj zaključak se, naime, nameće nakon sinoćnjeg sastanka koji je hrvatski stručnjak obavio sa članovima Odbora za posredovanje i savjetovanje Nogometnog saveza BiH, Zvjezdanom Misimovićem i Seadom Kajtazom.

Razgovor je protekao uz zajedničku konstataciju da Prosinečki ne bi trebao voditi Zmajeve u baražu, nakon svega što se dešavalo i evidentnog pada u igri koji je reprezentacija pretrpjela u posljednjim susretima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, piše SCsport.

Prosinečki je u nekoliko zadnjih istupa izjavljivao kako mu ugovor traje do baraža, ali prethodno je također govorio da zapravo ima rok do decembra.

Nažalost, bh. Savez funcioniše taklo da je problem objaviti i do kada tačno selektoru traje ugovor. Je li to do zadnjeg momenta kada Zmajevi mogu otići na EP (play off u martu) ili nakon završetka kvalifikacija za EP 2020.

U svakom slučaju, konačnu odluku o sudbini Perosinečkog donijet će Izvršni odbor NSBiH, vjerovatno iduće sedmice.