Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vanredna press konferencija

Vučić proglasio vanredno stanje u Srbiji

vucic

“To je borba za naše roditelje, naše starije, ali i budućnost Srbije”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je na vanrednoj press koferenciji u Beogradu proglasio vanredno stanje na teritoriji cijele države.

“Odluka stupa odmah na snagu. Ova odluka nije bila laka. Danas je najgori dan za Evropu od Drugog svjetskog rata. Srbija je od danas u ratu protiv nevidljivog i opasnog protivnika, koju naša zemlja mora da pobijedi.

To je borba za naše roditelje, naše starije, ali i budućnost Srbije. Naši roditelji su izgradili sve što u ovoj zemlji imamo, oni su napadnuti i moramo da učinimo sve da im pomognemo: Od sutra nema više teretana, treninga, sporta.. Zatvara se život da bi se spasio život. Životi naših roditelja”, kazao je Vučić.

“Neće stradati naša djeca, stradat će naši roditelji… Dragi penzioneri, ne moram da vam govorim koliko vas volim. Ne izlazite nigdje, biće problema u svemu ovome. molim vas da ostanete u svojim domovima…vi ste meta ovog napada”, rekao je predsjednik Srbije.

Nada se, kako kaže, da je molbama nešto postigao prethodnih dana, te moli i mlade i sredovječne da ne idu kod starih.

“Od sutra nema škole, nema vrtića, nema fakulteta, sve se zatvara, nema treninga, nema sporta, nema teretana, da ne objašnjavam zašto. zatvara se život da bismo sačuvali život, da bismo zaštitili naše stare”, još jednom je napomenuo.

One koji prekrše izolaciju, slijedi mu visoka kazna.

“Od sutra ćete vidjeti Vojsku Srbije pored najvažnijih objekata, policija će raditi važan zadatak, ko bude kršio izolaciju dobit će 3 godine zatvora”, naglasio je Vučić.