Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

saopštenje za javnost

Nakon velike navale građana, oglasili se iz tržnog centra “Bingo”

bingo alta22

Kako nadalje navode, stanje na policama uslovljeno je dinamikom pražnjenja i punjenja, ali je distribucija od Bingovih partnera zasada stabilna

U proteklih sedam dana povećan je obim kupovine osnovnih životnih namirnica (brašno, ulje, šećer, tjestenina, konzervirani artikli), kao i osnovnih higijenskih potrepština, saopćeno je iz Kompanije “Bingo”.

“Bingo nema količinskih ograničenja prilikom kupovine određenih artikala po jednom kupcu, ali apelujemo da naši potrošači optimiziraju kupovinu, kako bismo svi u lancu mogli obezbijediti kontinuitet dostave u trgovine (proizvođač-distributer-Bingo)”, navode iz ove kompanije.

Kako nadalje navode, stanje na policama uslovljeno je dinamikom pražnjenja i punjenja, ali je distribucija od Bingovih partnera zasada stabilna.

“Svakodnevno smo u kontaktu s našim poslovnim partnerima (proizvođačima i dobavljačima) kako bismo osigurali kontinuitet isporuke. Nadamo se da usporavanja na granicama neće u većoj mjeri uticati na protok roba i povećanje ulaznih cijena”, navodi se.

S obzirom na to da se svi nalazimo u vanrednoj situaciji, Bingo je svojim uposlenicima dao instrukcije, te donio odluku o povećanim preventivnim mjerama u skladu sa preporukama nadležnih institucija, kako bi njima, ali i svim kupcima omogućio što lakše funkcionisanje u ovim okolnostima.

“Svakako, našim kupcima savjetujemo da prije svega optimiziraju kupovinu, da se pridržavaju mjera izdatih od nadležnih institucija i vlasti, te da imaju razumijevanja za nastalu situaciju”, navodi se u saopćenju.