Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

brčko

Iz Addiko banke kažu da nije zatvorena poslovnica u Brčkom

sarajevo_addiko_banka_2

Poslovnica Addiko banke radi i nastavit će raditi u skladu sa preporukama i regulativom nadležnih institucija, te svojom poslovnom strategijom

Policija Brčko Distrikta BiH lišila je slobode Dragicu Janjić iz Brčkog zbog nepoštivanja rješenja o samoizolaciji. Privremeno je zatvoreno pet privrednih subjekata u kojima se Janjićeva kretala.

– Jučer je u toku dana Inspektorat Brčko Distrikta BiH po naređenju Kriznog štaba u skladu s informacijama policije Brčko Distrikta djelovao u toku svojih redovnih i vanrednih okolnosti tako da su sanitarni inspektori na osnovu informacije policije o kretanju Dragice Janjić privremeno obustavili rad pet privrednih subjekata. Riječ je o Addiko banci, Apoteci Lekoprom, STR Zimonjić, Restoranu Marco Polo i MPJ Group Brezovo Polje – izjavio je šef Inspektorata Brčko Distrikta BiH Damir Bulčević.

Ovu informciju demantovali su iz Addiko banke. Njihov demant prenosimo u cijelosti:

“U tekstu objavljenom 25.3. https://www.fokus.ba/vijesti/bih/policija-u-brckom-uhapsila-zenu-i-zatvorila-pet-objekata-u-koje-je-usla/1723888/ objavili ste netačnu informaciju da je poslovnica Addiko banke zatvorena. Kao što možete vidjeti u zapisniku u prilogu, Inspektorat je naredio dezinfekciju i odlazak zaposlenika koji su bili u poslovnici u trenutku posjete zaražene klijentice.

Addiko banka je, pored redovnih mjera zaštite, odmah istu noć provela propisane mjere, tj. izvršila vanrednu dezinfekciju prostora poslovnice, a zaposlenici su otišli u smaoizolaciju.

Obzirom da je banka već ranije formirala rezervne timove upravo za ovakve i slične slučajeve, drugi tim zaposlenika je jutros dočekao klijente u poslovnici.

Poslovnica je juče radila prema radnom vremenu kao i prethodnih dana, uz provođenje svih propisanih zaštitnih mjera, koje su konstatovane i od strane Inspektorata prilikom kontrole.

Dakle, poslovnica Addiko banke radi i nastavit će raditi u skladu sa preporukama i regulativom nadležnih institucija, te svojom poslovnom strategijom.

Molimo da ovaj demantij objavite na vašem portalu”, stoji u dopisu iz Addiko banke.