Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Posljedice pandemije

Vlada RS odustala od nabavke helikoptera

Dodik Helikopter

U vezi s nastalim posljedicama pandemije virusa korona, prilikom izrade rebalansa budžeta, odlučeno je da se odustane od nabavke helikoptera

Iz Vlade Republike Srpske tvrde da Helikopterski servis tog bh.entiteta nije izvršio nabavku helikoptera i da je u toku proces poništenja postupka njegove nabavke.

Podsjećaju da je entitetska vlada na sjednici, 9.aprila, stavila van snage odluke o davanju saglasnosti da se provede postupak nabavke helikoptera.

-U skladu s instrukcijama Vlade i Ministastva finansija, a u vezi s nastalim posljedicama pandemije virusa korona, prilikom izrade rebalansa budžeta, odlučeno je da se odustane od nabavke helikoptera – naveli su u saopćenju.

Nakon što odluka o stavljanju van snage odluke o davanju saglasnosti na Plan utroška sredstava bude objavljena u „Službenom glasniku RS“, Helikopterski servis RS će, kao ugovorni organ, donijeti odluku o poništenju postupka javne nabavke helikoptera.

Također, dodaju da Helikopterski servis RS, 18.aprila, nije imao aktivnosti, a u svom vlasništvu posjeduje helikopter AŠ19, registarskog broja: E7-RSG.