Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

povratnička epizoda

Vraćaju se Prijatelji, uskoro novi nastavak omiljene serije

prijatelji

Svako od njih za specijalnu epizodu trebao bi zaraditi između tri i četiri miliona dolara

Iako je snimanje nove specijalne povratničke epizode kultne TV serije “Prijatelji” trebala započeti krajem marta, a tome je na put stala pandemija koronavirusa, konačno stižu dobre vijesti za sve vjerne obožavatelje. Naime, kreatorica serije Martha Kauffman je za strane medije izjavila kako se uskoro bliži snimanje za koje se nadaju neće biti nove odgode.

– Nadam se da ćemo moći snimati u avgustu, ako sve bude dobro i ne bude ranog drugog vala. Ako sve bude na svom mjestu i ako budemo mogli poštovati sve mjere, snimat ćemo ga negdje između sredine i kraja avgusta – kazala je Kauffman o snimanju koje se nakon odgode u martu za maj ponovo moralo pomaknuti na dodatni datum jer se pandemija u Americi razbuktala.

Nakon što su odgodili planirani povratak na set, glumačka ekipa Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow , David Scwhimmer, Matt LeBlanc i Matthew Perry nastavili su s kreativnim dogovorima od kuće, preko videopoziva jer je bilo potrebno usuglasiti se oko rasporeda koji se jako razlikuju. Izvori za strane medije spominju kako je najveći problem s tim imala prezaposlena Jennifer Aniston jer je njen raspored najhaotičniji.

O njihovim zaradama za ovaj ponovni izlet na set kao “Prijatelji” šuškalo se još početkom godine. Tada je Deadline pisao kako bi svako od njih za specijalnu epizodu trebao zaraditi između tri i četiri miliona dolara te da je ukupni trošak honorara 20 miliona dolara, a najmanji će iznositi 2.5 miliona dolara.