Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

snooker

O'Sullivan: Mlađa generacija je toliko loša da ne bi bila dobra ni među amaterima

ronnie_o_sullivan

Legendarni Englez, poznat po ekscentričnim ispadima, pet puta je bio svjetski prvak, u karijeri je zaradio više od 11 miliona funti samo od nagrada

Ronnie O'Sullivan, najbolji aktivni i vjerovatno najbolji igrač u istoriji snookera, oštro je kritizirao novu generaciju igrača nazvavši ih poluamaterima.

I u 45. godini O'Sullivan je bez većih problema ušao u četvrtfinale Svjetskog prvenstva pobjedom protiv 33-godišnjeg Dinga Junhuija.

“Mi stariji igrači i dalje držimo visok nivo jer su ovi mladi užasno loši. Gledajući neke od njih, shvatio sam da bih morao ostati bez ruke i noge da bih ispao iz Top 50. Većina od njih je na poluamaterskom nivou, iako neki vjerovatno ne bi bili dobri ni među amaterima”, rekao je O'Sullivan za BBC i dodao:

“Kad si mlad, imaš golemi motiv i glad za uspjesima, ali u jednom trenutku se moraš zapitati kako se nosiš s pritiskom i možda potražiti novi hobi ili posao. Ja igram bez ikakvog pritiska jer u ovoj fazi moje karijere je stvarno irelevantno pobjeđujem li ili gubim. I dalje uživam u snookeru i igrat ću dok tako bude.”

Legendarni Englez, poznat po ekscentričnim ispadima, pet puta je bio svjetski prvak, u karijeri je zaradio više od 11 miliona funti samo od nagrada. Imao je problema s depresijom, manjkom motiva, a jednom je predao meč jer je smatrao da je igrao očajno.