Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

europa liga

Zabio gol godine, pa proslavom pokrenuo masovnu tuču (VIDEO)

tuca

Belgijski ljubitelji nogometa znali su šta njegova proslava znači

Kemar Roofe je u sudijskoj nadoknadi utakmice Standard Liege – Glasgow Rangers u prvom kolu Europa lige zabio gol godine.

Pri vodstvu gostiju 1:0, domaćini su zadnji napad iskoristili kako bi pokušali izjednačiti.

Međutim, lopte se dokopao Roofe. Napadač gostiju primio je duboko u polovini svoje ekipe, pa sjajnom kontrolom, snagom i vještinom izdržao napade četvorice rivala i prešao ih u driblingom u trku.

Tako je došao do centra terena i s desne strane sredine vidio da je Standardov golman Arnaud Bodart, koji je također bio u napadu, daleko od svojih vrata.

Roofe je odlučio to iskoristiti preciznim udarcem kojim je s centra pogodio mrežu Standarda za konačnih 2:0 za Gerse.

Spektakularan gol s 50 metara, što je najveća udaljenost s koje je u Europa ligi postignut pogodak, Roofe je proslavio tako da je znakovnim jezikom pokazao slova A i L. Belgijski ljubitelji nogometa znaju šta to znači – Anderlecht.

Taj klub, ujedno Rooofeov bivši, iz kojeg je ljetos došao u Rangerse uz odštetu od 5 miliona eura, najveći je Standardov rival.

Zato su igrači i treneri Standarda poludjeli na Roofea i odmah nakon što je sudija označio kraj napali ga verbalno i fizički. Kapiten domaćina Zinho Vanheusden i jedan od njihovih trenera ušli su u klinč s Roofeom, u kojem su se dodirivali glavama. To su prihvatili napadači domaćih i gostiju, Felipe Avenatti i Alfredo Morelos.

Razmjena psovki i uvreda prerasla je u naguravanje, pa i udaranje više igrača i trenera oba kluba, koje je trajalo nekoliko minuta.